Athmossmusic - Music Box (és ami azon kívül történt:)

Megint itt az ideje egy kis összegzésnek, hisz ismét történt egy csomó számomra igencsak nagy horderejű dolog.

Először is befejeztem a designer sulit, és szerencsésen túl vagyok az összes vizsgámon. Ráadásul még bevállaltam egy plusz vizsgát is, az Adobe Certified Associate in Photoshop címért, és az is meglett. Ez a vizsga angolul volt, a többi németül. Úgyhogy mostmár büszkén jelenthetem, diplomás Visual designer lettem. Ez nagyon nagy megnyugvás, mert az utóbbi két évben sokat stresszeltem emiatt, a vizsgák pedig rohadt nehezek voltak még német anyanyelvűeknek is. Jónéhányan kihullottak az én évfolyamomból is.

 

athmossmusic_music_box_album_art.jpg

Egy másik nagy projektem is a végére ért, és a lehető legjobban alakult, ez pedig a Music Box albumunk Sándorral és Antival. Erről szeretnék most egy kicsit bővebben írni, mivel vicces módon, angolul már rég megfogalmaztam a történetét, szétküldtem világszerte Torontotól Amsterdamig, a magyar verziót azonban még eddig nem volt időm megírni. Mivel az album angolul van, ezért ez nem is volt prioritás, de valahogy mégis jobban esik magyarul is leírni.

A Music Box (The tragic story of Arabella Jones) egy történet-alapú concept album nyolc dallal, amelyek szinte egy 46 perces eposszá összeállva folynak, hömpölyögnek végig, elmesélve egy igencsak felkavaró és tragikus történetet.

Maga a történet a következő:

Arabella Jones, a fiatal houstoni nő szerencsétlen módon épp az esküvője napján veszíti el a vőlegényét egy tragikus autóbalesetben. Amikor a leendő férj a reptérről a templom felé tart egy taxiban, a taxi sofőrje infarktust kap és meghal vezetés közben, az irányíthatatlanná vált autó pedig frontálisan ütközik egy szembejövő teherautóval. Félőrülten a fájdalomtól, az ifjú ara mindenkit otthagyva elviszi vőlegénye Camaroját, amely a templom előtt várta őket, hogy azzal induljanak nászútra, felhajt vele az autópályára és tövig nyomott gázpedállal, patakzó könnyein át alig-alig látva eszeveszett ámokfutásba kezd. Ahogy előre sejthető, a történet még rosszabbra fordul, amikor a fiatal menyasszony halálos kimenetelű balesetet okoz az autópályán, várakozásával ellentétben azonban nem ő az áldozat, hanem egy ártatlan család: egy házaspár és egy kislány, aki Arabella szeme láttára hal meg az égő autó roncsai között. Ez a pillanat az amikor a fiatal nő végleg összeomlik és teljesen elveszíti a talajt a lába alól. Heteken keresztül gyógyszereken él, sodródva a valóság és egy különös fantáziavilág között, különös módon épp egy gyermekjáték, egy zenedoboz hangjában találva néhány pillanatnyi enyhülést szenvedéseiben. Valahányszor megszólal a zenedoboz hangja, Arabella hallani véli a halott kislányt amint hozzá beszél és megbocsájt neki, ezért újra meg újra csak ezt a zenét hallgatja útja során, mely a gyász, a bűntudat és a halálvágy sötét útvesztőin keresztül vezet. Miután odáig jut, hogy ténylegesen le akarja vetni magát egy tengerparti szikláról végül mégis az élet és az újrakezdés mellett dönt és teszi ezt a kislány sugallatára, akiről ezen a ponton már nem tudhatjuk olyan biztosan, hogy vajon tényleg csak a fiatal nő képzeletében létezik-e, vagy szelleme valóban visszatért, hogy megállítsa a tragédiák dominószerű láncreakcióját.

A Music Box egy több mint két és fél éves munka eredménye, melyben nem ismertünk kompromisszumokat. Mind Anti, mind Sándor teljes odaadással támogattak nem sajnálva sem időt sem fáradságot a sok-sok újravett, újragondolt sávokba fektetni. Az Athmossmusic zenekar eddigi legnagyobb szabású projektje május 25.én jelent meg világszerte, és elérhető minden online áruházban. A fizikai CD érdekessége a 12 oldalas szövegkönyv, melyet öcsém,  Mészáros Sándor illusztrációi díszítenek.