Pozitívan....

     Mindig is azt mondtam, pozitívan kell a dolgokhoz hozzáállni, akkor pozitívan is alakulnak. Legalábbis, ha balul sikerült valami, mindig próbáltam erre koncentrálni. Volt mikor bejött, máskor meg nem.

     Nemrég megnéztem egy filmet, ami arról szólt, hogy a gondolatainkkal bevonzhatunk az életünkbe mindenféle dolgokat, mi több mindenkinek az élete úgy alakul, ahogyan azt ő magának tudat alatt alakítja. Kicsit érthetőbben: egy ideig komolyabban belemélyedtem a multi level marketing egyik területének tanulmányozásába, és ott találkoztam először olyan oktató anyagokkal, amelyek a tervezésről, és a kivitelezésről szóltak. Arról, hogy ha az ember akar valamit, akkor határozza meg mit, mikorra és hogyan akar. Ha mondjuk akarok egy autót, tervezzem el mikorra szeretném, hogyan szerezhetem meg, és pontosan milyen legyen. Rakjam ki a képét a falra, vagy háttérképnek a számítógépre, hogy mindig lássam. Hogy ennek mi értelme? talán az, hogy így a mindennapok szürkeségében mindig visszatér az agyam az álmomra, és tudom, hogy meg fogom valósítani. Azt mondják ennyi az egész. Hinnünk kell magunkban.

      Visszatérve a filmre, melynek egyébként az a címe, hogy A titok, itt is arról volt szó, hogy amennyiben tudatosan próbálunk mindig pozitívan gondolkodni, nem csak kiegyensúlyozottabbak leszünk és ellenállóbbak a világból ránk ömlő mocsokkal szemben, hanem teljesen meg tudjuk változtatni az életünket. Persze az MLM könyvek is mind ezekkel a mondatokkal kezdődnek: Képes vagy rá, hogy megváltoztasd az életed! Képes vagy rá, hogy megteremtsd magadnak az anyagi függetlenséget! .... Hatásvadász szövegek. De vitathatatlanul igazak. A legtöbb ember azért él középszerűen, mert elfogadja, hogy számára ez van kimérve és nem tehet semmit ellene. Pedig a világ leggazdagabb embereinek legalább fele a semmiből jutott fel a csúcsra. Nem születtek gazdagnak, de még csak módosnak sem. De megcsinálták. Elgondolkodtató nem?

         A film szerint ugyanígy bevonzzuk a bajt is. Aki sokat kesereg azon, hogy milyen szerencsétlen, az tényleg az lesz. Akinek állandóan azon jár az esze, hogy ki fogják rúgni a munkahelyéről, azt tényleg kirúgják. Nem tudom sem megmagyarázni, sem konkrét esettel alátámasztani, de valahogy mégis úgy gondolom, ez igaz lehet... Legalábbis van benne valami.