Nézzünk tévét okosan...

        Igen ilyet is lehet. De csak úgy, ha kikapcsoljuk. Persze nem a tudományos csatornákról beszélek, hanem a TV2-ről meg az RTL Klubról. Én kis naív mindig meglepődök, mikor hosszú kihagyás után megint tévét próbálok nézni az esti főműsoridőben. Hogy züllhet ennyire le két közkedvelt kereskedelmi csatorna? Vagy ez kell legjobban a népnek?

       Tegnap este, miután kivettem a Tom és Jerrys dvdt a lejátszóból, az a kósza ötletem támadt, hogy tévét fogok nézni. Persze először az RTL Klubot meg a TV2-t néztem meg, hátha van valami elfogadható műsor.Naná, hogy nem volt. Lehetett választani, vagy a Fókuszban nézzem Maria Geronazzót, akinek már a neve hallatán is a hányinger környékez, nemhogy a látványától, vagy a Hal a tortánban nézzem a többi "sztárt", hogyan játszanak a kamerának, szólják le egymás főztjét, kreálnak előre kitalált "botrányokat", hogy legyen a bulvármagazinoknak két hétig miről cikkezni... Köszönöm, elment az étvágyam, ma este sem válok fogyasztóvá.

         Nagyon őszintén kérdem, hogy süllyedgetett eddig a magyar média? A saját dolgozóiból is bohócot csinál egy-egy reality kedvéért, főműsoridőben meg bámuljuk azokat, hogy hogyan idétlenkednek, akiket amúgy is nézhetünk igazi műsorokban. Ha netalán mégis becsúszik valami nézhető film, vagy műsor ebben az idősávban, akkor azt húszperces reklámblokkokkal tűzdelik meg. Tényleg ez kell a népnek? Velem van a baj és mindenki más szereti, ha vacsora közben egy hatvan éves nő meztelen képeit nyomják le a torkán? Szégyen gyalázat! Van egyáltalán aki még néz tévét?

          Szóval, ha tévét akarunk nézni okosan, még mindig az a legjobb ha kikapcsolt állapotban nézzük.