Fel vagyok háborodva!:))

         Paródiát készíteni mindig kétélű dolog, mert, még ha jól is sikerül, szinte biztos, hogy az eredeti film, dal, vagy bármi más készítői, rajongói között lesznek olyanok, akik nem veszik "poénra", hanem felháborodnak, megsértődnek, és kígyót-békát kiáltanak a parodistá(k)-ra. Már, ha igazi paródiáról van szó...

        Tegnap találtam az interneten egy Dr. House paródiát. Legalábbis annak volt elnevezve, pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehet paródiának nevezni. Nem akarom a paródia definícióját leírni, de ugye ebben a műfajban az illető alkotás valamilyen részletét nagyítják fel, vagy torzítják el, de úgy, hogy felismerhető legyen benne az eredeti film, vagy dal lényege, esetleg az előadó valamilyen hibáját emelik ki... (A magyarok közül szerintem Gálvölgyi, meg Mirígyék a legjobbak.)

        Biztosan találkoztatok már valamelyik ilyen "Tetves és dugó" stílusú förmedvénnyel a neten. Aki netán még nem, annak csak annyit róluk, hogy a lényegük, hogy minél több trágárságot sikerüljön belezsúfolni a parodizálandó film-, vagy meserészletbe, tökmindegy miről legyen szó. Természetesen a szöveg  teljesen értelmetlen, ész nélkül összedobált káromkodáshalmaz, köze nincs az eredetihez, és abszolút nem érdemes odafigyelni rá, mert ezzel gyakorlatilag az ember elismeri a létezését:))) illetve létjogosultságát.És ezt nem lenne szabad. Én se húztam volna fel magam, ha nem pont a legkedvencebb kedvenc sorozatomról lett volna szó:)) De ezt tenni dr House-szal, szentségtörés. Felháborító!:)

      

Címkék: paródia, dr. house