Kampány....

         Elgondolkodtató tud lenni, amikor az ember közelről követ végig egy választási kampányt... Honnan lehet tudni, hogy a sok hazug, pénzéhes politikus közül ki az, aki tényleg komolyan gondolja, hogy tesz is majd valamit, ha majd közel kerül a tűzhöz, és nem csak a saját pecsenyéjét sütögeti?:)

 

         November végén választhatunk... De jó nekünk. Azért érdekes lenne készíteni egy statisztikát arról, hogy mely politikusok tudnak többet tenni értünk, vajon azok akik évek óta ott vannak, ismernek minden lehetőséget, megvannak a kapcsolataik, vagy pedig azok, aki frissen kerültek be és égnek a tenni akarástól, meg a bizonyítani akarástól... Kíváncsi lennék az eredményre.

          A másik szemszögből, a politikus szemszögéből nézve is lutri az egész, mert akit ismernek, és meg is választottak, attól azután el is várják, hogy minden problémát maradéktalanul megoldjon, ha pedig ezt nem teszi meg, akkor szidják, mint a bokrot:)

          Talán ott a baj, hogy az átlagember nemigen tudja, hogy pontosan mennyit is tehet érte egy adott miniszter, szenátor, vagy képviselő, mettől meddig terjed a hatásköre, mit várhat tőle, mert egyelőre az ígéretek nagyon nagy általánosságokban beszélnek...