Hova parkoljunk?

         Nem csak Nagyváradon gond a parkolás, de mivel engem leginkább ez érint, erről írok. Nemrég helyezték üzembe itt is a "vontató szolgálatot", amely elvontatja a tilosban parkoló kocsikat, na meg persze ezerrel dolgoznak a videókamerás cetliosztogatók is...

 

         Ott kezdődik a baj, hogy a forgalom már rég kinőtte Nagyvárad utcáit, sok helyen a nap bármely szakában torlódásba ütközünk, nem beszélve a délutáni csúcsforgalom idejéről, amikor, a főbb utakon méterről-méterre araszolva tudunk csak haladni. Járjunk bicajjal?

         Persze biztos olcsóbb egy vontatókocsi az önkormányzatnak, mint egy parkolóház:)) nem is vitatja senki... Az is igaz, hogy nagyon sok bunkó szaladgál kocsival az utakon, akik aputól kaptak egy Audit, és ettől kezdve úgy érzik rájuk semmilyen szabály nem vonatkozik... Parkolás helyett ott hagyják az autót az úton, vagy beállnak a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyre, buszmegállóba. Azt se felejtsük el milyen rosszak az utak a városon belül is (városon kívül no comment), szóval biztos oda is egy vagon pénz kell... De akkor is: Hova a toszba parkoljunk?

         Tegyük fel, hogy mindenki szépen betartja a szabályokat, és csak kijelölt helyre parkol (ne menjünk bele abba, hogy így kábé három kocsi állna egymás tetején minden parkolóhelyen), ekkor szembesülünk egy másik nagy gonddal: honnan vegyünk parkolójegyet? Ha szerencsénk van, akkor a parkoló másik végében van egy automata, ha még nagyobb szerencsénk van akkor éppen működik is (általában háromból kettő működik), ha viszont nincs szerencsénk, akkor mire visszaballagunk a kocsihoz a jeggyel, már kaptunk egy cetlit, és dughatjuk a jegyet ahova akarjuk.

        Minden esetre nem szeretnék azoknak a helyében lenni, akik eldöntik, mi az elsődleges, az utak javítása, vagy a parkolás, mert őket így is, úgy is szidni fogják az emberek:)) Pedig már évekkel ezelőtt sokkal komolyabban kellett volna venni ezeket a problémákat... Szerintem...