Hova rohanunk?...

      Megint egy halálos baleset, ráadásúl zebrán gázoltak el két embert... Minek kell olyan gyorsan menni? Amúgy is egyre kaotikusabb a nagyváradi közlekedés, nem kéne ezen az ilyen idiótáknak tovább rontani... Figyeljünk már oda egy kicsit egymásra!

        Két férfi elindul reggel munkába, leszállnak a villamosról, mennének át a zebrán, sőt félig át is érnek, amikor a másik oldalról jön egy 22 éves kölyök egy Peugeot furgonnal és elüti őket. Az egyiket 70-, a másikat 90 méterre találták meg az ütközés helyétől. Mindketten ott haltak meg. Egyikük 58, a másik 60 éves volt. Nyugodjanak békében. A kölyök a helyszínelő rendőrök szerint nem is igazán mutatott megbánást, csak azt hajtogatta, hogy nem látta őket. Lehet túl fiatal még hozzá, hogy átérezze, hogy megölt két embert, akiknek ugyanúgy családjuk van, akik hazavárták őket... Sajnos nem ez az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó...

      Elgondolkodtató, hogy mennyire meggondolatlanok vagyunk sokszor. Tapossuk a gázt, előzünk, bújunk, azért, hogy öt(!!!) perccel hamarabb odaérjünk! Mi lenne, ha az ember kicsit odafigyelne a másik emberre is? Csak egy kicsit. Nézzünk egy kicsit nyugatra, ott miért lehet azt megtenni, hogy amikor egy ember a zebra előtt megáll, megállnak az autók és átengedik? 

       A statisztika szerint, idézem: "Míg tavaly szeptemberben összesen 22 súlyos közlekedési baleset történt a megyében, melyekben 6 ember életét vesztette, 19 pedig súlyos sérüléseket szenvedett, addig idén 17 nap alatt 12 súlyos balesetben már 10 ember halt meg, 8 pedig súlyosan megsérült. Az elmúlt év hasonló időszakához képest  máris 4 emberrel több vesztette életét a közutakon Biharban." (erdon.ro)